0
Twój koszyk
  • Brak produktów

Sklep markowy

Bezpieczeństwo produkcji żywności - zagrożenia mikrobiologiczne

01.02.2023 93

Dla producentów żywności przestrzeganie norm i zasad higieny produkcji, w tym mycia i dezynfekcja maszyn to konieczny warunek działalności zakładu. Służą temu regulacje prawne UE dotyczące zagrożeń mikrobiologicznych, nowoczesne metody analiz jakości żywności, częste audyty, wymagania higieny sprzed

Problemy z wodą

13.12.2021 59

Pielęgnacja wody basenowej, korekta odczynu pH, dezynfekcja chlorowa, dezynfekcja bezchlorowa, zwalczanie glonów, koagulacja, produkty pielęgnacyjne, środki czystości. Intensywny zapach chloru, mętna lub brunatno zielona woda, tłusty osad.

Listeria monocytogenes - aktualne wyzwanie

16.02.2023 79

Listeria monocytogenes - nadal aktualne wyzwanie w zakładach przetwórstwa spożywczego. Bakteria wywołuje u człowieka zakaźną chorobę Listeriozę. Najgroźniejsza postać choroby to zakażenie ośrodkowego układu nerwowego, posocznica, a u ciężarnych kobiet poronienie.


Przeglądasz 1 do 3 z 3 (1 stron)