0
Twój koszyk
  • Brak produktów

Sklep markowy

Bezpieczeństwo produkcji żywności - zagrożenia mikrobiologiczne

01.02.2023 1618

Dla producentów żywności przestrzeganie norm i zasad higieny produkcji, w tym mycia i dezynfekcja maszyn to konieczny warunek działalności zakładu. Służą temu regulacje prawne UE dotyczące zagrożeń mikrobiologicznych, nowoczesne metody analiz jakości żywności, częste audyty, wymagania higieny sprzed

Listeria monocytogenes - aktualne wyzwanie

16.02.2023 1238

Listeria monocytogenes - nadal aktualne wyzwanie w zakładach przetwórstwa spożywczego. Bakteria wywołuje u człowieka zakaźną chorobę Listeriozę. Najgroźniejsza postać choroby to zakażenie ośrodkowego układu nerwowego, posocznica, a u ciężarnych kobiet poronienie.

Jak usunąć nieprzyjemny zapach ciepłej wody użytkowej

13.12.2021 992

Woda, która pachnie siarką, zgniłymi jajami lub rozkładającą się materią, jest problemem, który wykracza poza doznaniem domowego komfortu. Ponadto zapach odoru np. zgniłych jaj nigdzie nie jest mile widziany, zwłaszcza w wodzie.

Problemy z wodą

13.12.2021 1568

Pielęgnacja wody basenowej, korekta odczynu pH, dezynfekcja chlorowa, dezynfekcja bezchlorowa, zwalczanie glonów, koagulacja, produkty pielęgnacyjne, środki czystości. Intensywny zapach chloru, mętna lub brunatno zielona woda, tłusty osad.


Przeglądasz 1 do 5 z 5 (1 stron)